krouzek 2016Téměř dvacet žáků základních škol navštěvuje Kroužek robotiky, který pořádá SPŠ, SOŠ a SOU v Novém Městě nad Metují. Kroužek běží  od začátku října pod vedením učitele výpočetní techniky a jeho dvou asistentů - žáků novoměstské střední školy.

Žáci základních škol z Nového Města, České Skalice, Náchoda a Dobřan se zde hravou formou seznamují se základy techniky, programování a robotiky.

Kluci a děvčata si postupně staví z robotických LEGO stavebnic mobilní kolové a pásové roboty. Ty potom řídí pomocí programů a senzorů, aby sledovaly zadanou dráhu, vyhýbaly se překážkám nebo soutěžily v Sumo turnaji. Jejich pohyb řídí také pomocí dálkového ovladače nebo přes mobilní telefon.

IMAG0610.jpg  IMAG0586.jpg

Později si postaví kráčející nebo manipulační roboty, které využívají gyroskopické a ultrazvukové senzory. Při stavbě robotů jsou motivováni například manipulačním robotem Rubic Solverem, který dokáže složit Rubikovu kostku do jedné minuty!

_MG_6706.jpg  2013-10-25 15.36.00.jpg

Hravou formou tak kluci a děvčata získávají zkušenosti s konstrukčním řešením a programovým řízením technických prostředků - pohonů, vozidel, manipulátorů. Získané dovednosti mohou později využít při studiu technických oborů a v technické praxi.

Kroužek proto organizuje střední škola SPŠ, SOŠ a SOU v Novém Městě nad Metují.

 Vedoucí kroužku
Ing. Josef Nymš

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.
Přidat komentář